Hlavní obsah

Muži se vydávali za zaměstnance vodáren a seniora okradli

Právo, vor
Sokolov

Na svou důvěřivost doplatil v polovině března letošního roku 73letý muž z menší obce na Sokolovsku. Vpodvečer na něj podle policie zazvonili dva muži, nyní ve věku 24 a 25 let, kteří se vydávali za zaměstnance vodáren. Jako důvod návštěvy uvedli kontrolu stavu vodoměru a dožadovali se vstupu do bytu. Podvodníci seniora okradli o sedm tisíc korun. Policie o případu informovala až nyní po obvinění podezřelých.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Důvěřivý muž je vpustil a sám byl přítomen u staršího muže, který kontroloval a zapisoval stav vodoměru na toaletě. Druhý z mužů opět využil lsti a poškozenému sdělil, že musí ještě zkontrolovat vodovodní kohoutky v kuchyni,“ uvedla ve čtvrtek mluvčí karlovarské krajské policie Zuzana Týřová.

Podvodníci se vydávali za manažery. Z firem vylákali miliony

Krimi

„Zřejmě využil toho, že byl v kuchyni sám, a po prohledání místnosti měl odcizit z odložené peněženky více než sedm tisíc korun,“ pokračovala mluvčí. „Poté oba muži z bytu odešli. Peníze si měli rozdělit a utratit pro vlastní potřebu. Když poškozený muž zjistil, že byl okraden, ihned zavolal na policii,“ dodala Týřová.

Policisté sdělili oběma mužům podezření ze spáchání přečinu krádeže a porušení domovní svobody. „V případě prokázání viny jim tak může hrozit až dvouletý trest odnětí svobody,“ uzavřela mluvčí, která varovala seniory před důvěřivostí vůči cizím lidem dožadujícím se vstupu do bytu.

Reklama

Výběr článků

Načítám