Hlavní obsah

Muže vážně zranila vrtule při údržbě paramotoru na Jesenicku, volání o pomoc slyšeli policisté

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Ves

Vážné zranění utrpěl 40letý muž z Jesenicka při údržbě motoru na paragliding. Rotující list vrtule mu zachytil ruku na zahradě domu. V osudnou chvíli byl v místě sám, jeho volání o pomoc ale zaslechla policejní hlídka, která nedaleko dohlížela na silniční provoz.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

Muž se ve čtvrtek krátce před 17:00 dostal do problémů u domu v obci Česká Ves, když pečoval o motor používaný při paraglidingu. O případu v pátek informovala mluvčí policie Miluše Zajícová.

Rotující list z vrtule k motoru zasáhl muži pravou ruku a masivně mu poranil loket.

Situaci mu ztížila skutečnost, že v místě nehody byl zrovna zcela sám, a vzhledem k rozsahu poranění mu nezbylo nic jiného než se snažit hlasitě volat o pomoc.

Muže na Ostravsku zranila vrtule motorového rogala

Krimi

„Hluk a vzápětí volání o pomoc od nedalekého domu uslyšela policejní hlídka z Jeseníku, která v tu dobu v České Vsi kontrolovala vozidla a dohlížela na bezpečnost v silničním provozu,“ popsala šťastnou souhru okolností mluvčí.

Policisté vybavení záchranářským batohem muži poskytli první pomoc a přivolali zdravotníky, kteří zraněného přepravili do nemocnice vrtulníkem.

Okolnosti události policie dál prověřuje, podle Zajícové k úrazu došlo zřejmě neodbornou manipulací a případ její kolegové řeší s podezřením na ublížení na zdraví z nedbalosti.

Paraglidista na Klatovsku přistál v elektrickém vedení

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám