Hlavní obsah

Muže na Novojičínsku přimáčkla korba nákladního auta, utrpěl vážný úraz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravskoslezští záchranáři zasahovali v pátek odpoledne u vážného úrazu v Odrách na Novojičínsku. Na místo vzlétl i záchranářský vrtulník.

Foto: ZZS Moravskoslezského kraje

Ilustrační foto

Článek

„Před 16. hodinou přijali operátoři tísňové linky 155 oznámení o události, která se stala v Odrách. Čtyřicetiletého muže tam přimáčkla korba nákladního vozidla,“ informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Když přijeli záchranáři na místo, tak zjistili, že muže již zpod vozu vyprostili jeho kolegové. Lékařské vyšetření pak ukázalo, že má muž vážně poraněný hrudník a břicho. Lékař měl podezření i na poranění páteře.

Záchranáři muži zajistili dva žilní vstupy pro podávání léků, nasadili krční límec a pánevní pás. Za pomoci páteřního rámu byl umístěn do podtlakové matrace a záchranáři mu podali kyslík, zajistili také tepelný komfort.

„Muž byl poté za stálé monitorace základních životních funkcí šetrně letecky transportován do ostravského traumatologického centra,“ shrnul mluvčí záchranářů.

Na Slovensku se srazil autobus se škodovkou: jeden mrtvý, tři zraněné děti

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám