Hlavní obsah

Po třech dnech našli hasiči tělo muže zavaleného ve studni na Břeclavsku

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké Pavlovice
Aktualizováno

Hasiči našli v pondělí večer tělo muže, kterého v sobotu zavalila suť ve studni domu ve Velkých Pavlovicích na Břeclavsku. Tělo bylo v hloubce deseti metrů, potvrdil Právu mluvčí hasičů Jaroslav Mikloška. Hasiči a báňská záchranná služba suť odklízeli tři dny. Šance, že by zavalený muž přežil, byla podle nich mizivá.

BEZ KOMENTÁŘE: Hasiči pátrají po zasypaném mužiVideo: Milan Vojtek, Právo

 
Článek

Šestadvacetiletý muž se o víkendu pustil do prohloubení stávající studny. Její stěny se ale v sobotu zbortily. Nebyla nijak vyztužená a podle odborníků možná vyčerpání vody pro plánované prohloubení narušilo rovnováhu sil. Když se pak muž pustil do práce, zbortila se celá studna a zasypala jej.

Záchranné práce komplikovala poloha studny, která je pod zimní zahradou a přístup k ní je pouze ze sklepa.

„Jsme v hloubce 9,5 metru. Zda jsme těsně nad zavaleným mužem, sami netušíme. Předpokládali jsme hloubku studny kolem deseti metrů, ale taky to může být jedenáct,“ řekl Právu v pondělí odpoledne ještě během pátrání Mikoška.

Postup do hloubky byl náročný. V noci na pondělí narazili ve studni na blok armovaného železa, které museli rozbít a dostat ven.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Hasiči na místě stále pracují na vytěžení zavalené zeminy. Potrubí sacího bagru vedou nejkratší cestou přes dům

„To se do pondělního rána podařilo. Teď pokračujeme v odstraňování závalu. Jde to pomalu a obtížně, chvíli tam kopeme, když to jde, nasazujeme sací bagr. Ale prokopat půl metru je klidně otázkou půl dne, pak je zase třeba zajistit studnu pažením, aby bylo možné pokračovat,“ dodal mluvčí.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Práce v úzké studně je náročná, její zdi je třeba vyztužit.

Místními případ otřásl. „Jestli pitomá studna stála za život,“ konstatovala obyvatelka města.

Reklama

Výběr článků

Načítám