Hlavní obsah

Muže, který vyhrožoval bombou v tramvaji, policie dopadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pouhých několik hodin stačilo pražským kriminalistům k vyřešení případu trestného činu šíření poplašné zprávy, kterým se začali zabývat v pondělí. Muže, který telefonoval na linku 112, že v jedné z pražských tramvají je umístěna bomba, zadrželi ještě téhož dne na Václavském náměstí v Praze.

Foto: Promo Skleněný zvěřinec
Článek

Třiadvacetiletého mladíka zadrželi kolem sedmnácté hodiny na Václavském náměstí v Praze. K činu se hned přiznal. Řekl, že byl opilý a navíc bez peněz, a tak mu přišlo jako dobrý nápad, zavolat na tísňovou linku. "Jak policisté dalším šetřením zjistili, měl tento muž v mládí psychické problémy a léčil se na psychiatrii. K tomu v pozdějším věku přibyl alkohol i život na ulici," uvedla policejní mluvčí Eva Miklíková.

Jeho telefonát přijali operátoři na lince 112 krátce před půl sedmou ráno. Neznámý mužský hlas v něm uvedl, že v tramvajové soupravě číslo 10 jedoucí ze zastávky Kobylisy v Praze 8 je umístěna bomba a požadoval peníze. Svůj požadavek pak zopakoval ještě šestkrát a  částku postupně zvyšoval.

Policisté vyrazili na trasu zmíněné tramvaje a v zastávce Vychovatelna ji zastavili. S policejním pyrotechnikem a psovodem tramvaj prohlédli, ale bombu nenašli. Po pachateli začali pátrat kriminalisté, kteří po několika hodinách vytipovali podezřelou osobu.

Po psychiatrickém vyšetření mladíka policie obvinila z trestných činů vydírání, šíření poplašné zprávy a poškozování cizích práv. Prozatím je stíhán na svobodě.

Reklama

Související témata:

Související články

Policie hledala bombu v tramvajích

Tramvaje linky číslo deset vyjíždějící z vozovny Kobylisy prohledávali od pondělního rána pražští policisté. Podle anonymního oznámení na linku tísňového...

Výběr článků

Načítám