Hlavní obsah

Muž zřejmě ubil svoji přítelkyni, v úkrytu ho vypátral reportér Práva

Právo, Patrik Biskup
Plzeň

Když se 35letá Jana v pátek dopoledne vrátila po třídenní hospitalizaci v nemocnici zpět do svého bytu ve Strašicích na Rokycansku, čekal ji pořádný šok. V kuchyni našla mrtvou kamarádku, kterou podle četných podlitin v obličeji někdo pořádně ztloukl. Měla podezření na jejího přítele, který ji prý často mlátil.

Rozhovor s mužem podezřelým z vraždy před jeho zatčenímVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Reportér Práva muže vypátral v opuštěných garážích na okraji  obce. Vyvedl ho z úkrytu a naservíroval přímo pod nos policistům, kteří se už po něm pídili.

„Strašně jsem se jí lekla. Ležela na sedačce v kuchyni. V obličeji byla samá modřina a k tomu ještě měla hrozně nateklé tváře. Křičela jsem na ni, ať se vzbudí. Vůbec nereagovala. Nevěděla jsem, co mám dělat. Pak přišel můj kamarád a zkoušel jí nahmatat tep. Řekl, že už je studená. Tak jsme volali záchranku a policajty,“ řekla Právu menší blondýna.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Hlavu si přitom držela v dlaních, jako by pořád nechtěla uvěřit, co se stalo. Sama přitom měla za sebou psychicky náročné dny, kdy porodila dítě, kterého se vzdala k adopci. „Už mám dvě, třetí bych neuživila,“ hlesla téměř neslyšně.

S o deset let starší Monikou se znaly tři roky. „Chudák holka, minulý měsíc přišla o práci. Byla z toho špatná. Teď do toho ten její Štefan. Nikde nedělal, nechal se od ní živit. Choval se k ní hrozně, nešel daleko pro rány. Monča měla často monokly. Vždycky, když to mezi nimi jiskřilo, tak od něho odešla, ale pak se zase k němu vrátila. Takhle to fungovalo asi dva roky,“ pokračovala svědkyně.

Na Slovensko nechtěla

Dvaačtyřicetiletý Štefan V. má slovenské občanství. „Chtěl jsem se vrátit zpátky domů i s Monikou, ale ta o tom nechtěla ani slyšet,“ řekl Právu muž v krátkém rozhovoru těsně předtím, než mu sklapla na rukou policejní pouta. Jakékoliv násilí vůči přítelkyni popřel.

„Ve čtvrtek večer jsme byli spolu tady v garáži. Já jsem usnul, protože mě nějak bolí kolena,“ uvedl dále. Snažil se přitom skrývat škrábance na tvářích a modřinu pod okem „Monika měla neklidné spaní, pořád sebou cloumala, a tak jsem od ní schytal loktem do obličeje,“ vysvětloval Právu své zranění.

Foto: Patrik Biskup , Právo

Policisté zatýkají podezřelého muže

Krajská policejní mluvčí Martina Kohoutová potvrdila, že smrtí ženy se policisté zabývají. „Čekáme na výsledek soudní pitvy, který určí postup dalšího vyšetřování. Soudní lékař na místě nevyloučil, že se mrtvá žena mohla stát obětí násilného činu,“ doplnila Kohoutová. Podle ní policisté podezřelého muže zajistili k podání vysvětlení. „Obviněn zatím nebyl,“ dodala mluvčí.

Podle sousedů se jedná o komunitu sociálně slabších lidí. „Svoji roli tam hodně hraje alkohol,“ řekla k tomu starší žena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám