Hlavní obsah

Muž zaútočil sprejem na dívku v Praze. Zachránil ji křik a sebeobrana

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Řev, volání o pomoc a aktivní obrana zachránily na začátku září mladou ženu v Praze od loupeže, případně něčeho horšího. Nedaleko stanice metra Nové Butovice ji přepadl dosud neznámý muž, jehož podobu ve středu policie zveřejnila.

Muž podezřelý z přepadeníVideo: Policie ČR

 
Článek

Žena 7. září kolem půl jedenácté večer vystoupila z metra a vydala se potemnělými uličkami domů. Sledoval ji muž, který si počkal až zajde mezi křoví a panelové domy, a zaútočil.

„Poškozené nejprve nastříkal jednou rukou do očí neznámý sprej a druhou rukou se jí snažil zakrýt ústa, aby nemohla volat o pomoc. To se mu ale napoprvé nepodařilo, neboť se napadená velice vehementně bránila a křičela o pomoc na celé kolo. Proto se dívku pokusil umlčet ještě jednou. Ani na podruhé ale úspěšný nebyl,“ vylíčil ve středu mluvčí policie Tomáš Hulan.

Nic nevzal

Oba upadli na zem, ale žena nepřestala křičet. Řev upoutal obyvatele sídliště, kteří v oknech a na balkónech začali zjišťovat, co se děje. Toho se útočník polekal a dal se na útěk. Dívce nic nesebral.

Foto: Policie ČR

Muž podezřelý z přepadení

„Byť detektivové provedli v rámci prošetřování celou řadu úkonů, násilníka se jim do této doby vypátrat nepodařilo. Nicméně disponují velice kvalitními záběry, na kterých je podezřelý zachycen. Pokud kdokoli muže poznáváte, předejte prosím tyto informace kriminalistům prostřednictvím linky 158,“ požádal Hulan.

Detektivové případ prošetřují jako loupež, za kterou pachateli hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám