Hlavní obsah

Muž z Olomoucka koupil falešné vstupenky na světový šampionát v ledním hokeji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Na podvodníky narazil muž (35) z obce v okolí Šternberka na Olomoucku, když si chtěl koupit vstupenky na světový šampionát v ledním hokeji, který se uskuteční příští rok. Vstupenky sice získal, ale byly falešné. Muž tak přišel o 18 tisíc korun. Novinky o tom v úterý informovala policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

„Muž si začátkem prosince objednal prostřednictvím inzertního portálu čtyři vstupenky na mistrovství světa v ledním hokeji 2024. Podle domluvy zaplatil 12 tisíc korun a poté obdržel lístky na svůj email,“ uvedla mluvčí.

Následně mu inzerentka nabídla, zdali nemá zájem o koupi dalších dvou vstupenek.

„Muž souhlasil a peníze opět poukázal na požadovaný účet. Po provedené platbě s ním však přestala inzerentka komunikovat. Z důvodu podezření, že se stal obětí podvodu, se muž obrátil na policisty,“ konstatovala Vaňharová.

Policisté podle ní zjistili, že vstupenky, které muž zakoupil, jsou padělané. Způsobenou škodu si podvedený vyčíslil na 18 tisíc korun. Policisté případ šetří pro podezření ze spáchání přečinu podvodu.

„V případě prokázání viny a odsouzení hrozí pachateli mimo jiné trest odnětí svobody až na dvě léta,“ doplnila policejní mluvčí a přidala varování těm, kteří nakupují přes inzertní a obdobné portály.

„Dbejte zvýšené opatrnosti. Neposílejte peníze někomu, koho znáte pouze z virtuálního světa a jeho identitu si nemůžete ověřit,“ uzavřela Vaňharová.

Překupníka vstupenek a fantoma hotelů konečně dopadla policie

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám