Hlavní obsah

Muž z Olomoucka chtěl koupit lodní kontejner. Narazil na falešného prodejce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Jedenapadesátiletý muž z Olomoucka chtěl koupit lodní kontejner. Domníval se, že komunikuje se zástupcem společnosti, která se jejich prodejem zabývá. Až když kontejner i jeho dopravu zaplatil, zjistil, že se stal obětí podvodníka. Novinky o tom v pátek informovala policejní mluvčí Ivana Skoupilová.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Oklamaný muž ve čtvrtek dorazil na policejní služebnu ve Šternberku. Policistům sdělil, že začátkem dubna zareagoval na inzerát nabízející k prodeji lodní kontejnery. Jeden si za částku 45 700 korun objednal i s dopravou. Ta měla stát pět tisíc korun.

„Na základě objednávky mu přišel email s fakturou tvářící se jako od společnosti zabývající se prodejem lodních kontejnerů. Avšak po uhrazení celé částky přestal prodejce komunikovat a slíbený kontejner doteď nedoručil,“ uvedla Skoupilová

Policisté podle ní ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvodu. „V případě dopadení, prokázání viny a odsouzení hrozí pachateli až dva roky za mřížemi,“ doplnila policejní mluvčí.

Senior se domníval, že mu s investicí radí Babiš. Přišel o milion

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám