Hlavní obsah

Muž z Náchodska plánoval vraždu. Najal si recidivistu, který ho však udal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náchod

Vraždu plánoval podle policie 58letý muž z Náchodska. Chtěl se zbavit 33letého muže, se kterým měl majetkové neshody. Najal si proto recidivistu, který ho však policii nahlásil. Kriminalisté u podezřelého našli mnoho nelegálních zbraní.

Foto: Policie ČR

Zbraně nalezené u objednavatele

Článek

Celou akci muž vymyslel již loni v listopadu. Za vyřešení blíže nespecifikovaných majetkových sporů nabídl recidivistovi peníze. Měl odstranit nejen 33letého muže, ale když to bude potřeba, tak i osoby s ním žijící.

Spor o prodej domu, v němž došlo k vraždě, znovu otevřel Ústavní soud

Domácí

„K tomuto účelu měl obviněný poskytnout muži střelnou zbraň, jejíž funkčnost si ověřili zkušební střelbou, a 4 ks kanystrů s naftou a olejem,“ sdělila mluvčí policie Lucie Konečná.

Foto: Policie ČR

Zbraně nalezené u objednavatele

Vykonavatel vraždy před rokem opustil věznici, ale v Královéhradeckém kraji měl opět páchat neplechu. V únoru u výslechu k jiné trestné činnosti policistům oznámil plánovanou vraždu. Vše popsal a policisté ho u případu vedou jako svědka.

Foto: Policie ČR

Některé zbraně byly zakopány v zemi

Následně byly u objednavatele provedeny domovní prohlídky. „Byly nalezeny další nelegálně držené střelné zbraně, střelivo a zakázané komponenty zbraní. Některé zbraně byly zakopány v zemi. Nyní budou podrobeny balistické expertize,“ konstatovala mluvčí.

Muž byl obviněn z přípravy vraždy a z přečinu nedovoleného ozbrojování. Hrozí mu až 20 let vězení nebo výjimečný trest. Soud jej vzal do vazby.

Reklama

Výběr článků

Načítám