Hlavní obsah

Muž z Karlovarska přežil venku noc s otevřenou zlomeninou nohy

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

O pořádném štěstí mohou hovořit dva muži z Karlovarského kraje, kteří neumrzli jen díky pozornosti lidí ze svého okolí v noci na čtvrtek, kdy se teploty pohybovaly kolem dvaceti stupňů pod nulou.

Článek

Prvnímu z nich, 62letému muži z Děpoltovic na Karlovarsku, šlo o život, když v mrazech prožil s otevřenou zlomeninou kotníku celou noc před svou chatkou. „Záchranka vyjela k muži do Děpoltovic v osm hodin ráno,“ popisovala mluvčí karlovarské krajské záchranky Barbora Silná, podle které pacienta před chatou našel jeho kamarád.

„Muž ležel bez pomoci od středeční 23. hodiny před chatou s otevřenou zlomeninou kotníku. Byl podchlazený převezen na ambulanci ortopedie v karlovarské nemocnici,“ dodala mluvčí.

Hledání neslyšícího muže

Podobně může hovořit o štěstí neslyšící muž z Kraslicka. Jeho sestra ve středu o půlnoci policii nahlásila, že se dosud nevrátil ze Sokolova, kam jel za svým bratrem na návštěvu. „Muž měl z domova odejít v plátěných kalhotách, kožené bundě a s kšiltovkou na hlavě,“ popisovala mluvčí sokolovské policie Kateřina Böhmová, podle které byl muž navíc bez finanční hotovosti a mobilního telefonu.

„Na dvacet policistů pátralo od půlnoci v různých teritoriích Sokolovska. Na základě sdělené informace od muže z Jindřichovic, že zde potkal muže, kterému nebylo dobře rozumět, začali policisté systematicky prohledávat tuto lokalitu. Policejní pes po chvíli pátrání označil kontejner s papírem. Po jeho otevření zde byl opravdu nalezen pohřešovaný muž, který byl v pořádku a bez zranění,“ popisovala Böhmová.

„Pouze jednu hodinu policistům trvalo nalézt pohřešovaného muže, který měl velké štěstí, protože v tu dobu se teplota pohybovala okolo patnácti stupňů pod nulou,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám