Hlavní obsah

Muž z Havlíčkobrodska znásilnil své dvě sestry, troufl si i na mladistvou neteř

Právo, pch
Havlíčkův Brod

Až deset let může strávit ve vězení muž z Chotěboře, který je obviněn ze znásilnění svých dvou sester a pohlavního zneužití mladistvé neteře. Muž je od loňského listopadu ve vazbě, státní zástupkyně uvolnila informace o případu až nyní.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Případ z Chotěboře se týká 37letého muže, který se měl mravnostní trestné činnosti dopouštět na jaře a v létě loňského roku.

Závažným případem se začali kriminalisté zabývat loni v polovině října, kdy vyslechli postupně sestry muže. „Třicetiletá žena kriminalistům sdělila, že ji bratr donutil pod pohrůžkou násilí k souloži a ona ze strachu jeho chování snášela a nikomu ve svém okolí nic neřekla. Ženu nutil k nedobrovolnému pohlavnímu styku opakovaně a dokonce v jednom případě byla celé události přítomna teprve roční dcera,“ popsala citlivý případ krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Troufl si i na 14letou dívku 

Obětí znásilnění a dalších nevhodných sexuálních praktik ze strany svého příbuzného se měla stát i druhá sestra obviněného, 17letá dívka. „Také ona ze strachu jeho chování trpěla a nic nikomu neoznámila,” pokračovala Čírtková. Kriminalisté prokázali, že stejný pachatel má na svědomí též pohlavní zneužití teprve čtrnáctileté dívky, svojí neteře. „Tu měl nalákat k sobě do bytu, kde se ji snažil osahávat a svlékat. Dívce se pod nějakou záminkou podařilo z bytu uniknout,“ řekla mluvčí.

„Muže jsme obvinili v listopadu loňského roku ze spáchání zvlášť závažného zločinu znásilnění, zločinu pohlavního zneužití a z přečinu soulože mezi příbuznými. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody v trvání až deseti let,“ uvedl vedoucí havlíčkobrodské kriminálky František Šteidl.

Kriminalisté při vyšetřování případu zjistili, že tento muž se podobné trestné činnosti mohl dopustit i v minulosti v jiné části České republiky, případ byl ale tehdy odložen, protože se muži jeho skutky nepodařilo prokázat.

Reklama

Výběr článků

Načítám