Hlavní obsah

Muž vybodoval bratra, pět měsíců na něj sváděl dopravní přestupky

Sokolov

Pět měsíců se 44letý muž ze Sokolova vydával za svého bratra a páchal dopravní přestupky. Dosáhl dvanácti trestných bodů a bratrovi tak způsobil nemalé potíže. Nyní je podezřelý ze tří trestných činů, informovali karlovarští krajští policisté.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Muž podle policie od února do června jezdil na Sokolovsku mercedesem. Několikrát ho kontrolovali policisté, kterým nepředložil doklady k autu ani své osobní. Byl proto lustrován přes databázi, hlídce ale sdělil údaje svého bratra, na kterého policisté vypsali pokuty.

„Svým jednáním uvedl v omyl policisty a způsobil značnou újmu na právech svému bratrovi tím, že mu byly načítány body na kartu řidiče, kdy dosáhl 12 bodů,“ uvedla policejní mluvčí Soňa Hergezelová s tím, že škoda byla vyčíslena na 1200 korun.

Muž měl pro své jednání pádný důvod, měl totiž zákaz řízení a byl také uznán vinným z maření úředního rozhodnutí.

Nyní mu policisté sdělili podezření hned ze tří trestných činů. „Přečinu poškození cizí věci, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a přečinu neoprávněné užívání cizí věci. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na 3 roky,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám