Hlavní obsah

Muž v Praze čeřil člunem vodu při focení modelky. Skončil ve Vltavě

– Praha
Novinky, jdu

Jako ve scénce z filmu si museli připadat pražští strážníci, kteří ve středu zachraňovali muže z vltavské vody. Tam spadl ze člunu poté, co kvůli aranžmá fotografií záměrně čeřil hladinu u smíchovského přístavu. Poblíž totiž probíhalo focení modelky na padlleboardu. Záchranná akce naštěstí skončila bez zranění.

Foto: MP Praha

Strážníci na Vltavě zachraňovali muže, kterého náraz vymrštil ze člunu.

Článek

„Ve středu odpoledne probíhalo na Vltavě ve smíchovském přístavu focení modelky na paddleboardu. Kolem ní záměrně čeřil hladinu nafukovací člun se závěsným motorem, který neušel pozornosti strážníků,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Jiřina Ernestová. Paddleboard je prkno podobné tomu surfovému, člověk na něm stojí a pohybuje se pomocí pádla.

Podle mluvčí člun narazil při jedné obrátce do ocelového pilíře mola sloužícího k vyvazování zakotvených plavidel. Muže, který člun řídil, náraz vymrštil do vody. Pojistka, která má v podobných situacích zastavit motor člunu, však nezafungovala.

„Šňůrka od výtrhové pojistky se přetrhla, motor se nezastavil a člun stále pokračoval v plavbě. Muž se snažil zachytit boku plavidla a motor zastavit. Kdyby se neudržel, hrozilo vážné nebezpečí poranění lodním šroubem,“ popsala Ernestová.

Při zoufalém útěku najeli dealeři hašiše člunem na pláž

Koktejl

Když se k místu dostala hlídka, člun stále kroužil dokola asi 4 metry od mola a najížděl na muže. „Jeden ze strážníků vylezl na vyvázané plavidlo na mole, a jakmile se k němu člun natočil přídí, skočil na jeho palubu a pomocí výtrhové pojistky zastavil motor,“ dodala mluvčí s tím, že celá akce skončila bez zranění.

Reklama

Výběr článků

Načítám