Hlavní obsah

Muž v parku chtěl znásilnit ženu, pomohl svědek na kole

Z pokusu o znásilnění a také z krádeže viní policie devětadvacetiletého muže, který minulý týden přepadl o čtyři roky mladší ženu v Komenského sadech v Ostravě. K jeho zatčení přispěl muž, jenž místem projížděl na kole a zaslechl křik ženy. Pachatel byl na útěku doslova jen několik minut.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jak v pondělí informovala mluvčí policie Eva Michalíková, násilník se ženy nejprve zeptal, kolik je hodin, ale potom se hned začal dožadovat sexu a začal mladou ženu osahávat i přes její nesouhlas a atakoval ji doteky na intimních místech.

„Nakonec od svého jednání upustil. Zřejmě ale nechtěl odejít s prázdnou a poškozené z ruky vzal mobilní telefon. Žena byla v šoku a reagovala křikem, který zaslechl projíždějící muž na jízdním kole,“ dodala Michalíková. Ten se za pachatelem vydal.

„Po celou dobu komunikoval s policistkou operačního střediska až do příjezdu hlídky, jíž sdělil popis muže a směr jeho útěku,“ uvedla mluvčí s tím, že policisté následně muže našli schovaného za stromy. „Ze svého úkrytu vyšel a už z dálky volal, že mobilní telefon při útěku odhodil. Ten už mezitím našel oznamovatel za betonovou zdí u řeky Ostravice,“ dodala Michalíková.

Ve zkráceném přípravném řízení se bude muž zodpovídat u soudu. Přiznal se; hrozí mu až pět let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám