Hlavní obsah

Muž v Hradci upozornil souseda na hluk. Ten vykopl dveře a zmlátil ho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Vážné zranění utrpěl 70letý muž v Hradci Králové poté, co upozornil souseda na hluk přicházející z jeho bytu. Soused vykopl dveře a seniora napadl. Policie jej obvinila z pokusu o vraždu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Případ se odehrál již v únoru, policie o něm informovala nyní, protože čin překvalifikovala z ublížení na zdraví na pokus o vraždu. Policejní hlídka vyjela do městské části Věkoše jedno sobotní odpoledne, odkud svědci hlásili napadeného muže. Ve vedlejším bytě pak policisté zadrželi 35letého muže, který měl tři promile alkoholu v dechu.

Muž s nožem a panenkou v podpaží vyhrožoval v Hradci Králové policistům

Krimi

„Z vyšetřování vyplynulo, že starší z mužů upozornil mladšího souseda na nadměrný hluk plynoucí z jeho bytu. Mladšího to rozzuřilo tak, že rozkopl sousedovi dveře a fyzicky ho napadl,“ uvedla mluvčí policie Iva Kormošová.

Muž při zbraňové amnestii odevzdal tank a dělo

Krimi

Napadený skončil v nemocnici s vážným zraněním, kde byl hospitalizován. Útočníka policie před několika dny obvinila z pokusu o vraždu, za který mu hrozí až 18 let vězení. V pondělí vzal muže soud do vazby.

Z výpisu rejstříku policisté zjistili, že muž byl v říjnu 2018 odsouzen za obdobný trestný čin k podmíněnému trestu v trvání jednoho roku se zkušební dobou 30 měsíců, která měla vypršet za dva měsíce.

Reklama

Výběr článků

Načítám