Hlavní obsah

Muž při zbraňové amnestii odevzdal tank a dělo

Hradec Králové

Muž z Královéhradecka policii při nynější zbraňové amnestii odevzdal tank T 34/85 a samohybné dělo SD-100. Oba obrněnce držel od 90. let minulého století legálně, ale měl pochybnost, zda jsou obě zbraně dostatečně podle současných předpisů znehodnocené. Proto využil zbraňové amnestie a vše policii preventivně nahlásil.

Foto: Policie ČR

Nahlášený tank T 34/85

Článek

Policejní specialisté ve spolupráci s vojáky tank i dělo, které byly bez původních dokladů, prohlédli a zjistili, že zbraňové systémy jsou znehodnocené a neschopné střelby. Jejich znehodnocení však podle policie není takové, aby odpovídalo platné právní úpravě. Obrněnce se tím podle policie přesunuly z kategorie bezpečnostní materiál do kategorie zakázané zbraně.

Při vyšetřování úmrtí muže na chatě našla policie zbrojní arzenál

Krimi

Tank i dělo nechali policisté u jejich původního majitele. "Jsou u něj řádně zabezpečené a nejsou nebezpečné," uvedla mluvčí policie Iva Kormošová. Muž si podle ní hodlá obě zbraně nechat dodatečně znehodnotit tak, aby vše odpovídalo předpisům. To bude podmínkou pro to, aby je mohl nadále vlastnit.

Zbraňová amnestie trvá od konce ledna do konce července. Lidé při ní mohou bez vysvětlování a bez postihu odevzdat nelegálně držené zbraně. Mohou také požádat o zaregistrování nelegálně držené zbraně a legálně si ji ponechat.

Foto: Policie ČR

Samohybné dělo SD-100

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám