Hlavní obsah

Muž v boskovické nemocnici zemřel na otravu metanolem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boskovice

Dvaapadesátiletý muž, který se před měsícem otrávil metanolem, zemřel v noci na pátek v boskovické nemocnici. Jeho smrt potvrdil v neděli primář Vladimír Zemánek. Pacientův stav neumožnil výslech policií. Proto se dosud neví, kde jedovatý alkohol vypil.

Foto: Celní správa

Nalezený alkohol s metanolem. Ilustrační snímek

Článek

Nemocnice přijala muže v kritickém stavu. Zdravotníci mu sice záhy hemodialýzou dostali z těla pryč 98 procent metanolu, přesto jeho stav zůstával po celou dobu velmi vážný. Do nemocnice ho v křečích přivezla manželka. [celá zpráva]

Policie našla doma u muže několik lahví s alkoholem. Zaslala je do laboratoří. Ani v jedné z nich se ale zdraví nebezpečné množství metanolu nenašlo. „Vyšetřování pokračuje,“ řekla v neděli blanenská policejní mluvčí Iva Šebková.

Takzvaná metanolová kauza propukla v září 2012. Od té doby má okolo 50 obětí. Policie ukončila vyšetřování hlavní zlínské metanolové větve na konci loňského roku. Státní zástupce obžaloval přes 30 lidí.

V boskovické nemocnici už jednoho pacienta s otravou metanolem měli, toho se však podařilo zachránit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám