Hlavní obsah

Muž utekl před plameny do garáže, nemohl ale ven

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VYŠKOV

Při požáru rodinného domu v Příční ulici v obci Letonice na Vyškovsku byli zraněni tři lidé. Drama si prožil majitel, který se před plameny schoval do garáže, nemohl se ale dostat ven. Příčina požáru není zatím známá.

Foto: Jindra Pašková, Právo

Hasiči likvidují požár v domě. Ilustrační foto.

Článek

Oheň v jedné místnosti a hustý dým v chodbě domu zpozoroval v sobotu krátce před půlnocí 69letý majitel. Plameny se snažil hasit vodou ze zahradní hadice. Protože se oheň přes snahu majitele rychle šířil, sousedé tři minuty po půlnoci zavolali na tísňovou linku hasičů.

Majitel nakonec před plameny utekl do garáže, odkud se však nemohl dostat ven. Do bezpečí mu pomohli známí rodiny, kteří byli v domě předtím na návštěvě a při odchodu se vrátili, když zaslechli houkání sirény hasičů. Protože v domě zůstala i 73letá nepohyblivá žena, 37letý muž rozbil okno a spolu s manželkou majitele seniorku oknem vytáhl ven.

Pes požár nepřežil

Při příjezdu hasičů se oheň z přízemí přes strop rozšířil i na půdu a plameny šlehaly i ze střechy, hořelo i ve třech z pěti místností domu. Všichni obyvatelé domu byli již venku, přivolaným zdravotníkům hasiči předali do péče tři zraněné - 73letou seniorku, dále 69letého majitele a 37letého muže, který se pořezal na rukou při rozbíjení okna a záchraně nepohyblivé ženy. V domě hasiči našli mrtvého psa majitelů.

Ve starším domě o půdorysu osm krát jedenáct metrů s přistavěnou garáží oheň zničil tři z pěti místností, zbytek objektu žár a zplodiny hoření silně poškodily.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám