Hlavní obsah

Muž ukradl na Rychnovsku auto. Osudnou se mu stala cesta pro cigarety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náchod

V pátek 9. února ukradl původně neznámý pachatel na Rychnovsku neuzamčené vozidlo Renault Thalia, zaparkované na nezabezpečené zahradě. Zloděj se s vozem vypravil do Náchoda, aby navštívil kamaráda. Zřejmě se domníval, že mu ze strany zákona nic nehrozí. Byl to však omyl. Osudnou se mu stala cesta pro cigarety. Opět se na ni totiž vypravil v kradeném voze.

Pronásledování auta a zadržení řidičeVideo: Policie ČR

 
Článek

„Jeho jízda se zdála podezřelá policejní hlídce. Dvě dopravní policistky se proto rozhodly vůz zkontrolovat. Na výzvu k zastavení ale řidič reagoval ujížděním,“ uvedla policejní mluvčí Lucie Konečná s tím, že ho policistky ihned začaly pronásledovat.

K nim se postupně přidala i hlídka obvodních policistů, a nakonec i hlídka z pohotovostního a eskortního oddělení.

Muže se nakonec podařilo zadržet za pomocí donucovacích prostředků za obcí Velký Třebešov, což je z Náchoda asi patnáct kilometrů.

Řidič narazil v Pardubicích s ukradeným autem do stromu

Krimi

„Lustrace ukázala, že muž má zakázáno řízení všech motorových vozidel až do ledna 2025,“ doplnila Konečná. Řidič na místě opakovaně nadýchal 0,6 promile alkoholu. Rovněž mu vyšel pozitivní test na přítomnost látky amfetamin a metamfetamin.

Muži tak nyní hrozí za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a neoprávněné užívání cizí věci až dvouletý trest.

Reklama

Výběr článků

Načítám