Hlavní obsah

Muž na Karlovarsku ubodal těhotnou ženu. Dostal osm let za opilství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osm let za mřížemi stráví Pavel Šugár, který loni ubodal 29letou těhotnou ženu v Nejdku na Karlovarsku. Rozhodl o tom v úterý plzeňský krajský soud. Obžalovaný dostal nižší trest, protože podle znalců byl kvůli dlouhodobému užívání drog nepříčetný. Nebyl tedy souzen za vraždu, ale pouze za opilství. Verdikt je pravomocný, všechny strany se vzdaly práva na odvolání.

Pavel Šugár před plzeňským krajským soudemVideo: Klára Mrázová, Právo

 
Článek

Podle rozsudku byl útok na těhotnou proveden velmi surově a trýznivě. „Došlo ke smrti poškozené i jejího nenarozeného plodu, tedy ke zmaření dvou lidských životů. Žádnou polehčující okolnost jsem nenašel,“ konstatoval soudce Tomáš Mahr. Poukázal také na Šugárovu minulost, kdy už byl čtyřikrát trestán.

Dále uvedl, že obžalovaný se činu dopustil v nepříčetnosti, což potvrdily znalecké posudky. „Byl ve stavu, kdy měl rozpoznávací i ovládací schopnosti zcela vymizelé,“ zdůvodnil. Šugár si odpyká trest ve věznici se zvýšenou ostrahou. Soud mu zároveň udělil zabezpečovací detenci. „Znalci vyloučili, že by měla ochranná léčba účinek, proto nastupuje tato druhá alternativa,“ doplnil Mahr.

Šugár musí také zaplatit rodině těhotné ženy odškodnění ve výši 1,5 milionu korun.

„Bodala se sama, křičela, že je ďábel“

Tragédie se stala 13. srpna loňského roku. Osmadvacetiletý Šugár se v bytě pohádal s těhotnou ženou z Karviné, která tam byla na návštěvě. Pak vzal kuchyňský nůž a zasadil jí desítky ran do hlavy, trupu a dolních končetin.

Žena se brutálnímu útoku snažila bránit. „Poškozená, která se nacházela ve čtrnáctém týdnu těhotenství, utrpěla vnitřní a zevní krevní ztráty, v jejichž důsledku zemřela,“ stojí ve spisu.

Šugár svou vinu odmítl. Vypověděl, že si osudný den pořídil pervitin a zamířil domů. Pak se setkal s 29letou těhotnou ženou, podle jeho slov spolu měli intimní vztah.

„Šli jsme spolu ven. Ona dostala chuť na sex a zeptala se, jestli nepůjdeme k nám. Mluvila divné věci, byla hodně zfetovaná,“ řekl s tím, že poškozená údajně brala pravidelně pervitin.

Foto: Klára Mrázová, Právo

Pavel Šugár před plzeňským krajským soudem

Dále sdělil, že v bytě na něj žena vyběhla s nožem. „Měla stažené kalhoty, vyhrnuté tričko. Nejdřív šla na mě, pak se začala bodat. Chytil jsem ji, bojovali jsme a upadla na zem. Vytrhl jsem jí nůž z ruky. Ona křičela, že je ďábel a přišla z pekla,“ uvedl.

Šugár odmítl, že by těhotné zasadil desítky bodných ran. „Nebodal jsem, protože ten nůž ani nebyl můj,“ zdůraznil. Po incidentu prý dostal strach a v šoku vyskočil z okna. Pak běžel na policejní služebnu, kde tvrdil, že ho žena ohrožovala nožem.

Znalci zjistili, že těhotná sice byla pod vlivem pervitinu, nicméně rozsáhlá poranění si rozhodně nemohla způsobit sama. Podle nich se útoku intenzivně bránila, dokonce se snažila utéct, nasvědčují tomu rány na předloktí, rukách i zádech.

Kriminalisté následně Šugára zadrželi a obvinili z vraždy, za což mu hrozil až osmnáctiletý trest. Podle znaleckých posudků nebyl tehdy při smyslech, a to kvůli užívání pervitinu, který u něj vyvolával psychózu.

Pobodanou ženu nechal umírat v bytě. Policie obvinila muže z vraždy na Karlovarsku

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám