Hlavní obsah

Muž spadl do Otavy na Klatovsku, našli ho mrtvého

Právo, ČTK, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy
Aktualizováno

Policisté v pondělí ráno našli utonulého muže, který v neděli v noci spadl do řeky Otavy v Sušici na Klatovsku. Tělo voda vyplavila asi v šest kilometrů vzdálené obci Rabí. Bylo zachycené na jezu.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Armádní vrtulník Sokol pro leteckou záchrannou službu

Článek

„S největší pravděpodobností jde o pohřešovaného muže, který ve vodáckém kempu v Sušici spadl v noci do vody,“ řekl klatovský policejní šéf Jan Myslivec.

Podle informací Práva přijel muž do kempu s partou vodáků. Večer společně popíjeli. „Kolem půlnoci se dotyčný muž šel vymočit do řeky, ztratil rovnováhu a spadl do vody. Někdo z té party to viděl, tak za ním skočil, ale v proudu už ho nenašel,“ uvedl zdroj, který má o případu informace.

Plzeňský kraj sice v neděli odpoledne zasáhly prudké bouřky, ale Otava má v Sušici stabilní průtok i výšku hladiny. Podle webu Českého hydrometeorologického ústavu byla Otava v Sušici před 04:00 na normálním stavu a ani v předchozích 24 hodinách hladina či průtok řeky nijak výrazně nekolísaly. Ani na jiných úsecích řeky se stav neodchýlil od normálu.

Policie přesto Slováka nalezeného v Otavě u Sušice považuje za 11. oběť povodní.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám