Hlavní obsah

Muž šířil na internetu nesmysl o pobodání chlapce v Sokolově dvěma Ukrajinci, řeší to policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sokolov

V Sokolově pobodali Ukrajinci chlapce, pojďte do ulic, než nás pozabíjí všechny. Ve zkratce příspěvek v tomto duchu měl zveřejnit na internetu muž, kterého si kvůli tomu předvolala policie, protože informace byla lživá. Autor pak příspěvek smazal a zveřejnil nový, ve kterém vysvětlil, že to byl nesmysl. Kriminalisté ale případ řeší dál.

Foto: Policie ČR

Příspěvek na internetu, který prověřuje policie

Článek

O případu v úterý informovala policie z Karlovarského kraje na Twitteru, kde rovněž zveřejnila v anonymizované formě obsah příspěvku. Kdy došlo ke zveřejnění, policie neupřesnila, stejně tak neuvedla ani věk pisatele.

Autor v textu přišel s tvrzením o pobodání 11letého chlapce dvěma Ukrajinci, což doplnil výzvou, ať se jde do ulic něco udělat. Vyjádřil rovněž obavu, že „nás Ukrajinci chtějí vyhubit“.

„Několik hodin poté, co autor zveřejnil tento příspěvek, jej sokolovští kriminalisté ustanovili a následně předvolali k výslechu, aby se k němu vyjádřil,“ uvedla policie s tím, že post byl smazán a vydán nový.

V něm autor vzal svá slova zpět a zveřejněnou mýlku vysvětlil tím, že to byla „prostě hláška mezi Romy“.

„Pro autora to však nekončí a v současnosti jsme ve fázi stanovování právní kvalifikace,“ doplnila policie.

O jaké paragrafy trestního zákoníku by se případně mělo jednat, policie nenastínila. Z okolností případu vyplývá, že ve hře by mohlo být například šíření poplašné zprávy.

Žaloba Richterové na dezinformátorku opět u soudu

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám