Hlavní obsah

Muž se ztratil pod hladinou při záchraně tonoucího psa

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KRNOV
Aktualizováno

Bez úspěchu pátrají hasiči i policisté po dvou mužích na severní Moravě. První se pravděpodobně utopil v Krnově na řece Opavě. „U jezu se přibližně ve čtyři hodiny odpoledne začal topit pes. Dva z přihlížejících mu šli na pomoc a skočili do vody. Po chvíli se zvíře vynořilo a hned nato vyplaval i jeden z mužů,“ popsal mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Článek

Druhý z plavců ale zůstal s největší pravděpodobností pod hladinou. „Stále po něm pátrají tři jednotky hasičů, na místě je i náš vodácký tým,“ dodal Kůdela s tím, že krnovský jez je zřejmě prokletý. V tom samém místě se totiž přibližně před měsícem utopil jeden z místních mladíků.

S hledáním skončili hasiči těsně před 21. hodinou. „Důvodem byla hlavně tma,“ poukázal Kůdela s tím, že třiceti hasičům pomáhali i policejní hlídky. „Šly podél toku řeky a hledali, zda muže neodnesl proud.“ Podle Kůdely se bude pokračovat v pátrání utonulého ráno v 8 hodin.

Druhého, údajně pětatřicetiletého muže, hledají policejní jednotky, policejní potápěč a jedna jednotka hasičů na štěrkovně v Bohumíně-Pudlově.

„Muž šel se ženou v odpoledních hodinách plavat, chtěli štěrkovnu přeplavat,“ vysvětlil mluvčí hasičů. Zatímco však žena plán na zdolání nádrže vzdala a zhruba v polovině štěrkovně se otočila a plavala nazpět. „Muž plaval dál, na druhou stranu se ale nedostal.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám