Hlavní obsah

Muž se zranil při požáru louky a lesa na Náchodsku

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chlívce

U obce Chlívce na Náchodsku hoří louka a část lesa. Požár se kvůli větru rychle rozšířil po louce a dostal se i do okrajové části přilehlého lesa. Kvůli těžko přístupnému terénu, kdy se těžká technika obtížně dostávala na místo, byl povolán vrtulník Policie ČR s bambi vakem.

Článek

„Požár byl hlášen na operační středisko hasičů ve čtvrtek krátce před 13. hodinou. Na místo vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů z Náchoda a Broumova, dále bylo povoláno osm jednotek sborů dobrovolných hasičů okresu Náchod,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Žahourková.

Na fotbalovém hřišti ve Stárkově bylo zřízeno čerpací stanoviště pro plnění bambi vaku. V tuto chvíli je požár lokalizován, hasiči průběžně plní bambi vak vodou z cisteren a vrtulník dohašuje největší ohniska v okrajové části lesa.

„Požár zničil zhruba čtyři hektary louky a několik stovek metrů lesního porostu. Při požáru byl zraněn starší muž, který se snažil požár hasit. Příčina vzniku požáru a výše škody jsou předmětem šetření,“ dodala Žahourková.

Reklama

Výběr článků

Načítám