Hlavní obsah

Muž s plovacími kruhy se už podruhé topil v řece Moravě

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherský Ostroh
Aktualizováno

Hasiči vyjížděli ve čtvrtek zachraňovat muže, který se s plovacími kruhy na rukou pokusil přeplavat řeku Moravu v Uherském Ostrohu na Uherskohradišťsku. Muži se nakonec podařilo dostat na břeh.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Plavec zůstal uvězněn ve válcích pod splavem. Podle krajského mluvčího hasičů Ivo Mitáčka jde o člověka, který podobným nesmyslným pokusem na rozvodněné řece vyhnal do akce hasiče již před asi dvěma týdny.

"Jako zázrakem se muži nakonec podařilo dostat na břeh," oznámil po půl sedmé večer Mitáček. Hasičům se tak ulevilo, protože za sebou mají i jiný zásah před několika dny na Vsetínsku, kdy šestatřicetiletý muž v jezu zachraňoval psa. V bouřícím válci pod splavem uvízl, záchranářům ještě podal ruku, ale pak vyklouzl a zůstal ve vodě.

"Nepomohly už oživovací pokusy," řekl Mitáček.

Počínání muže v Uherském Ostrohu označil Mitáček za nepochopitelný hazard, kdy člověk riskuje vlastní život, ale navíc alarmuje složky integrovaného záchranného systému, které by ve stejnou dobu mohly být potřebné jinde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám