Hlavní obsah

Muž prošmejdil zaparkovaný jeep, policisté na místo poslali pyrotechnika

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kontrola motoru, podvozku nebo zrcátka, tak zaznamenala bezpečnostní kamera chování dosud neznámého muže v garážích obchodního centra Flora v Praze. Policisté po oznámení případu měli obavu, že tam umístil výbušninu, a proto auto prohledal pyrotechnik. Muž se ho ale zřejmě pokusil jen ukrást.

BEZ KOMENTÁŘE: Podivný muž prošmejdil celé auto, dovnitř se nedostal Video: Policie ČR

 
Článek

Kriminalisté se případem zabývají od 2. února, v úterý o něm informovala mluvčí policie Jana Rösslerová.

„Majitel zaparkoval svůj vůz v hodnotě 650 tisíc korun v garážích nákupního centra, a když se pak k autu vrátila jeho přítelkyně, zjistila, že nelze standardně otevřít dálkovým ovládáním, ale pouze manuálně. Jeep navíc nešel nastartovat a měl otevřenou kapotu,“ uvedla mluvčí.

„Přivolaní detektivové na místo povolali i psovoda se speciálně vycvičeným psem a pyrotechnika, s podezřením na uložení nástražného výbušného systému. Toto podezření se ale nakonec nepotvrdilo. Policisté však zjistili, že auto má odpojenou baterii, přestřižené kabely a další zásahy,“ konstatovala Rösslerová.

Foto: Policie ČR

Hledaný muž auto dokonale prohlédl

Kriminalisté tudíž konstatovali, že se auto někdo pokusil ukrást. To jim potvrdily i kamerové záznamy, na kterých je neznámý muž, jenž kolem osmé hodiny večer detailně bez povšimnutí okolí prošmejdil celé auto včetně podvozku. Dovnitř se mu však nepodařilo dostat.

Podezřelému je kolem čtyřiceti let, je menší postavy a kuřák. Vlasy má krátké tmavé a značně prořídlé. Byl oblečený do tmavé bundy, světle modrých džínů, na hlavě měl černou kšiltovou čepici a nosí dioptrické brýle. S sebou měl tmavý batoh s nejrůznějším nářadím.

Policie žádá občany, kteří by zloděje poznali, aby informace předali na lince 158. Vzhledem ke způsobené škodě, hrozí muži až osm let ve vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám