Hlavní obsah

Muž probodl ženě krk, u soudu se zodpovídá z pokusu vraždy

Právo, ape
Ústí nad Labem

Pokusem o vraždu 44leté ženy, který se odehrál letos na konci ledna v jednom z mosteckých hotelů, se začal ve středu zabývat ústecký krajský soud. Ze zločinu byl obžalován 34letý Viktor Gaál z Klášterce nad Ohří, který byl přítelem napadené ženy.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Podle obžaloby ji bodl loveckým nožem do krku, přeťal jí štítnou žlázu a část míchy. Následkem toho ochrnula a přežila jen šťastnou souhrou náhod. Za zvlášť surový a trýznivý způsob pokusu vraždy hrozí Gaálovi až 20 let vězení.

Ženu, se kterou se přes rok znal, nechal bez pomoci nějakou dobu na posteli krvácet, sám se pokusil o demonstrativní sebevraždu a následně zavolal záchranku. Se svou obětí se seznámil přes internet, vztah se ale prý neustále  zhoršoval. Ženu údajně často kontroloval a velmi žárlil a právě žárlivost mohla být pravděpodobným motivem činu.

Psychiatrické a psychologické posudky hodnotí Gaála jako relativně zdravou osobnost, ale se sklonem k agresivnímu jednání a hysterii. V přípravném řízení odmítl vypovídat, později uvedl, že jednal v afektu a mnoho si nepamatuje. Soud byl po prvním dnu jednání přerušen, bude znovu pokračovat 20. září.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám