Hlavní obsah

Muž přecházel šestiproudou magistrálu, smetla ho dodávka

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na přecházení frekventované Wilsonovy ulice v Praze doplatil v úterý nad ránem 52letý chodec, který si tak chtěl zkrátit cestu, aby nemusel použít podchod. Dodávka ho na magistrále srazila tak nešťastně, že svým zraněním na místě podlehl.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Muž si vybral pro přecházení takto frekventované komunikace to nejméně vhodné místo. Namísto toho, aby využil podchodů tak, jak mu to stanoví zákon, rozhodl se přejít přes šest jízdních pruhů,“ uvedl mluvčí policie Tomáš Hulan.

Přecházení ve směru z Prahy 7 na Prahu 4 se mu tak stalo osudným. Řidič projíždějící dodávky se mu nedokázal vyhnout. Zranění, která utrpěl, ho stála život. Wilsonova ulice musela být během vyšetřování na více než dvě hodiny uzavřená, policie vozidla odkláněla.

„Celou událost nyní prošetřují kriminalisté, kteří zjišťují příčiny této dopravní nehody a míru zavinění jejích účastníků. Na místo dopravní nehody byl pro řidiče dodávky s ohledem na jeho psychický stav přizván policejní psycholog,“ doplnil Hulan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám