Hlavní obsah

Muž polil na čerpací stanici BMW a chtěl ho zapálit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Policie obvinila 48letého muže z Jablonce nad Nisou z obecného ohrožení. Podle ní polil na čerpací stanici své auto, vzal zapalovač a chtěl ho zapálit. Během vyjednávání s policisty si to rozmyslel.

Foto: Policie ČR

Auto polité benzínem

Článek

Muž dorazil na pumpu v ulici Palackého minulý týden na státní svátek. BMW zaparkoval u stojanu dvě a začal auto polévat benzínem. Obsluha reagovala okamžitě a vypnula přívod paliva, jenže asi dva litry benzínu už byly na autě. Když mu šel prodavač vyčinit, vzal zapalovač a začal vyhrožovat zapálením auta.

Falešná ruská kráska vymámila z důvěřivce na Jablonecku stovky tisíc

Krimi

Čerpadlář běžel přivolat policii. Hlídky pak s mužem navázaly komunikaci a zjistily, že muž mluví špatně česky. Rozuměli mu, že chce nějakého důstojníka, alespoň v hodnosti majora. S nikým jiným se bavit nechtěl a vyhrožoval zapálením.

Náhodou místem procházel policista z kanceláře náměstka krajského ředitele s rodinou. I když měl hodnost jen kapitána, dal se s mužem do řeči. „Muž se zklidnil a začal s kapitánem Lukášem Ruthem komunikovat, a dokonce po několika otázkách byl ochoten vzdálit se od svého vozidla. Společně spolu odešli k lavičkám, kde se muž policistům již dobrovolně vzdal a odevzdal jim i zapalovač,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Od svíčky chytla chata, ve které se udusil senior. Policie obvinila jeho partnerku

Krimi

Muž byl pod vlivem drog a nadýchal 0,25 promile alkoholu. Navíc neměl oprávnění k pobytu na území ČR. Policistům uvedl, že ho k uvedenému činu vedly hlasy, které slyšel, a vše, co má dělat, mu napovídaly. Tvrdil, že je psychicky nemocný. Na místo proto dorazili také záchranáři. Nakonec muž skončil na služebně cizinecké policie, kde byl obviněn z trestného činu obecného ohrožení, za který mu hrozí až osm let vězení.

Foto: Policie ČR

Čerpací stanice, kde chtěl muž zapálit auto.

Reklama

Výběr článků

Načítám