Hlavní obsah

Muž podle obžaloby zneužíval obě své dcery

Právo, Svatava Hernandezová
PLZEŇ

Případ dlouhodobého pohlavního zneužívání dvou dívek vlastním otcem začal projednávat v úterý Krajský soud v Plzni. Jejich osmatřicetiletý otec, montér z Domažlicka, je obžalován také ze znásilnění, ohrožování mravní výchovy a soulože mezi příbuznými a může být potrestán až 12letým vězením.

Článek

Podle žalobkyně měl muž svou dceru už od deseti let nutit, aby mu rukou třela úd až do vyvrcholení a později ji přinutit i k orálnímu sexu. Kromě toho prý několikrát donutil dívku násilím k souloži. Před dvěma lety pak přenesl tuto podivnou přízeň i na druhou, tehdy 12letou dceru, kterou opakovaně zneužíval. 

Otec před soudem žádal, aby byla vyloučena veřejnost, neboť se domnívá, že bude dostatečně potrestán a popřel, že by na dcerách používal jakékoliv násilí - dál odmítl cokoliv říci. Z jeho předchozích výpovědí pak vyplynulo, že se všeho, z čeho ho viní žaloba, skutečně dopustil. Potvrdil výpověď starší dcery s tím, že svého jednání velmi lituje.

Jeho obžaloba byla následně rozšířena i o zneužívání mladšího dítěte. "Je to hrůza, to číst, co jsem udělal. Není ale pravda, že bych ji tak často zneužíval, jak je mi kladeno za vinu. Co se týče análního sexu s ní, zkoušel jsem to jen dvakrát, ale říkala, že ji bolí zadeček....dělala mi to spíš pusou...tak nějak je to pravda...ukončete to, je to hrozné," uvedl tehdy po přečtení výpovědi své dcerky ve spisu.

Dceru prý miloval

Zároveň tvrdil, že svou starší dceru miloval. "Nedokážu to vysvětlit, popírám ale, že bych ji znásilňoval, spíš jsem ji vždy ukecal," řekl mimo jiné s tím, že ho později dívka využívala, když něco chtěla. "Když něco chtěla, tak mi slíbila, že na mě bude hodná. Věděli jsme oba, co to znamená, že se se mnou pomazlí. Myslím, že mého vztahu a citů k ní využívala...je hrozné na to myslet," dodal.

Děvče i její matka, která se se svým podařeným manželem již rozvedla, však na svých výpovědích trvaly. Znalec pak ke svému posudku uvedl, že u žalovaného nezjistil žádnou sexuální deviaci, ani duševní poruchu, které by vysvětlovaly jeho chování.

"Jeho rozpoznávací a ovládací schopnosti byly zachovány. Jednalo se jen o náhražkové sexuální chování, neboť sexuální potřeby manželů byly odlišné. Nezjistil jsem ani nějakou agresivní složku jeho sexuality," doplnil znalec. Rozsudek se očekává ve středu.

Reklama

Výběr článků

Načítám