Hlavní obsah

Muž podezřelý z pokusu o vraždu změnil identitu

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BEROUN/HAVÍŘOV

Změněná vizáž, obarvené vlasy a občanský průkaz na osobu, která je o téměř dvacet let mladší. Takovou změnu prodělal 49letý Jaroslav Królikowský, kterého policie podezírá z pokusu o vraždu. Kriminalisté po něm pátrali od konce srpna. Dopaden byl v minulých dnech na Berounsku, kam se přestěhoval a kde si dokonce našel pod novou identitou práci.

Článek

Na svou první noční směnu už díky zatčení nastoupit nestihl. Muž, který za svůj život strávil již 26 let ve vězení, se podle kriminalistů ke všemu přiznal. Vražda se odehrála poslední srpnový den v bytě jisté ženy v Havířově-Šumbarku.

"Po předchozí konzumaci alkoholu, hádce a vzájemném vyhrožování napadl pětačtyřicetiletého muže, který byl u ženy na návštěvě. Nožem mu způsobil bodné poranění krku. Zraněný byl v kritickém stavu hospitalizován v nemocnici," uvedla policejní mluvčí Dagmar Bednarčíková.

Při dopadení muže podle policistů pomohla veřejnost, která reagovala na výzvy v médiích. "Ohlasy občanů patřily v pátrání k těm nejdůležitějším a policisté jim touto cestou vyslovují poděkování," řekla mluvčí.

Zadržení podezřelého muže se odehrálo v režii zásahové jednotky středočeské policie. "Když za ranního rozbřesku policie vtrhla do vytipovaného objektu, hledaný byl notně překvapen. Chvilku sice otálel s přiznáním své pravé identity, ale vzhledem ke svým dlouholetým zkušenostem s policií zřejmě usoudil, že spadla klec a dále zapírat nemá smysl," dodala Bednarčíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám