Hlavní obsah

Muž po pádu z kola na Hodonínsku nadýchal přes 4,5 promile

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Naštěstí jen lehkým zraněním o víkendu odnesl muž pád z kola na cestě z oslavy na Hodonínsku. Schopnosti řídit si výrazně ztížil pitím alkoholu, při kontrole policejní hlídkou totiž nadýchal přes 4,5 promile. Podobně „naložený“ byl i cyklista na Blanensku, který policisty zaujal svou jízdou a následně i výrazně pomalou mluvou. Nadýchal 3,6 promile.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

O víkendových případech ve středu informovala mluvčí policie Petra Hrůzová. Přesně ve kterých dnech hlídky na opilé cyklisty narazily, policie nezmínila.

Jako prvního uvedla mluvčí 47letého cyklistu na Blanensku, který policisty zaujal už kolem 16. hodiny nezvyklou jízdou, která budila dojem, že řídítka má v rukou opilý člověk.

„Hlídka provedla kontrolu totožnosti, která trvala trochu delší dobu, protože muž u sebe neměl doklady a mluvil velmi, ale opravdu velmi pomalu. Provedená dechová zkouška vysvětlila zmíněnou krasojízdu, pomalé mluvení a dlouhé přemýšlení. Cyklista nadýchal 3,67 promile alkoholu,“ zmínila mluvčí.

Druhý případ pak byl z Hodonínska, kde policie v odpoledních hodinách vyrazila k nehodě 48letého cyklisty.

„Jel z místní veselice, nezvládl řízení svého bicyklu a upadl. Provedená dechová zkouška ukázala hodnotu 4,63 promile alkoholu. Cyklista byl převezen na ošetření do nemocnice, ale naštěstí se jednalo o lehké zranění,“ dodala mluvčí s tím, že oběma mužům hrozí pokuta až 50 tisíc korun.

Mladík a podroušený senior se proti sobě řítili na kole středem silnice na Orlickoústecku. Čelně se srazili

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám