Hlavní obsah

Muž našel u polní cesty krabici se šesti štěňaty. Přežila jen dvě

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beroun

Šest opuštěných štěňat našel minulý čtvrtek na Berounsku náhodný kolemjdoucí. Dvě byla již uhynulá, z dalších čtyř se veterinářům podařilo zachránit jen dvě. Policie hledá člověka, který je tam odložil.

Foto: Policie ČR

Nalezená štěňata na Berounsku

Článek

Sedmatřicetiletý muž našel křížence u polní cesty nedaleko odpočívadla, v místě zvaném Pěticestí v katastru obce Tmaň. Čtyři ještě živá štěňata následně odvezl do útulku, kde se o ně ihned začali starat veterináři. Dvě ale byla v kritickém stavu a musela být utracena.

Případem se začali zabývat kriminalisté. „Vzhledem k tomu, že se provedeným šetřením dosud nepodařilo pachatele vypátrat, obracíme se proto na veřejnost se žádostí o spolupráci při pátrání. Je pravděpodobné, že pachatel, který štěňata odložil a opustil, se mohl na místo dopravit svým vozidlem,“ uvedla mluvčí policie Michaela Nováková.

Policie přijme jakékoliv informace o podezřelém na čísle 974 872 478 nebo lince 158. Za týrání zvířat mu hrozí až šest let vězení.

Foto: Policie ČR

Nalezená štěňata na Berounsku

Foto: Policie ČR

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám