Hlavní obsah

Muž napadl známého z kriminálu. Zasadil mu 11 ran nožem a pak se udal

Právo, Michael Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa

Nebezpečným pokusem o vraždu se od závěru uplynulého týdne zabývají kriminalisté na Českolipsku. Na ubytovně ve Stráži pod Ralskem napadl 49letý muž svého o devět let mladšího známého. Nožem mu zasadil 11 ran. Většina mířila na krk a tři z nich napadeného podle policistů bezprostředně ohrožovaly na životě.

Foto: Policie ČR

Nůž použitý při útoku

Článek

Policie se o napadení dozvěděla přímo od útočníka. Ten se totiž po činu udal na linku 158 a k napadenému přivolal ženu z ubytovny, která krvácejícímu muži poskytovala první pomoc. Záchranáře pak zalarmoval operační důstojník policistů, jenž na místo vyslal i prvosledovou hlídku, vybavenou samopaly. Policisté pak útočníka zadrželi za použití donucovacích prostředků.

Protože byl útočník opilý, vyslýchat ho začali kriminalisté až druhý den. „K pobodání svého známého se přiznal i ve střízlivém stavu a k události vypovídal,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Kriminalistům řekl, že s napadeným se znal z věznice. „V osudný den, kdy mladší z dvojice ukončil výkon trestu, se s ním náhodně potkal ve Stráži pod Ralskem, kde bydlí na ubytovně. Spolu pak obešli místní restaurace a popíjeli tam alkohol až do večera. Večer pokračovali v tom samém programu na ubytovně, kam si s sebou přinesli několik lahví tvrdého alkoholu,“ popsala Ivana Baláková.

Vražda v Pelhřimově: Opileckou hádku dvou mužů ukončil jeden z nich nožem

Krimi

Později se měli v silné opilosti pohádat a starší muž, který byl v minulosti jedenáctkrát pravomocně odsouzený za nejrůznější delikty, mimo jiné i za loupež, únos, vydírání a za znásilnění se zbraní, zaútočil na svého známého zezadu nožem. Po činu mu policisté naměřili v dechu 2,26 promile alkoholu.

Napadeného převezla zdravotnická záchranná služba do liberecké nemocnice. Po hospitalizaci na chirurgické JIP a na traumatologii ho propustili do domácího ošetřování.

Útočníka kriminalisté obvinili z vraždy ve stádiu pokusu, za který ho soudce může poslat do vězení až na 18 let. Soud už také v pondělí vyhověl návrhu na uvalení vazby, aby se obviněný nevyhýbal trestnímu stíhání, ve kterém mu hrozí vysoký trest, aby neovlivňoval nevyslechnuté svědky a aby ve své násilné trestné činnosti nepokračoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám