Hlavní obsah

Muž nalezl na skládce mrtvého novorozence

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NOVÁ ROLE

Mrtvého novorozence našel ve čtvrtek dopoledne muž na okraji velké skládky komunálního odpadu poblíž Nové Role na Karlovarsku. Přesná příčina smrti i způsob, jak se tam tělíčko chlapce dostalo, zjišťuje policie. O případu v pátek média informovala policie.

Foto: archiv Česká televize

Vítězslav Hádl (vpravo) v televizním pořadu Kam zmizel ten starý song, jehož průvodcem byl Milan Lasica.

Článek

Tělíčko zabalené do igelitu objevil muž, který vezl na skládku odpad. Okamžitě o tom informoval strážného a ten přivolal polici.

Mrtvého novorozence na místě nálezu ohledala lékařka a byla nařízena soudní pitva.

Policie pátrá po případných svědcích. Podle výkazů o složení odpadu prověřuje také nákladní automobily, které v pondělí a v úterý na skládku přijížděly.

Není vyloučeno, že novorozenec byl vhozen do kontejneru v nedalekém městu či vesnici. Skládka slouží mimo jiné obyvatelům Nové Role, i obcím Božičany nebo Mezirolí.

Třetí mrtvý novorozenec

Nález novorozence u Nové Role na Karlovarsku je již třetím podobným případem, který letos zaznamenala média.

V září policie našla mrtvolku dítěte v areálu znojemské nemocnice. Upozornila na něj sama matka, která ho krátce předtím na parkovišti porodila.

V březnu nalezl v Krupce na Teplicku mrtvé novorozeně bezdomovec. Dítě leželo v plastovém kontejneru na odpadky před domem. .

Reklama

Výběr článků

Načítám