Hlavní obsah

Muž na Přerovsku chtěl kouřit v taxíku, na řidiče proto vytáhl pistoli

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Plynovou pistoli vytáhl na Přerovsku na taxikáře 30letý opilý muž poté, co si zapálil v autě cigaretu a řidič jej upozornil, že se ve vozidle nekouří. Následně mával střelnou zbraní i u supermarketu v Hranicích. Byl zadržen. Právo o případu, který se stal minulý pátek vpodvečer, informovala ve středu policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Řidič taxislužby podle ní naložil muže a jeho známého v obci Olšovec. „Třicetiletý muž si sedl na místo vedle řidiče a po rozjezdu se rozhodl, že si zapálí. Když mu řidič řekl, že se v autě nekouří, se zlou se potázal,“ uvedla mluvčí.

Zákazník podle ní vytáhl plynovou pistoli a začal s ní taxikáři mávat kolem hlavy s tím, že on si klidně může zapálit. A pokuřoval klidně dál. Po celou dobu jízdy, až k hranickému marketu na ulici Družstevní, pak podle mluvčí muž mířil taxikáři plynovkou na bok.

Skončil na záchytce

„U marketu za jízdu zaplatil a vystoupil. Řidič pak odjel na vlakové nádraží, odkud zavolal na policii a oznámil, co se stalo. V době šetření této události dostala přivolaná hlídka informaci o muži, který u uvedeného marketu mává střelnou zbraní. Vyjela na místo, kde muže zadržela,“ poznamenala Zajícová.

Provedenou dechovou zkouškou se podle ní potvrdilo, že zadržený je pod vlivem alkoholu. Bylo mu naměřeno 2,57 promile. „Vzhledem k tomu rozhodl lékař o jeho umístění na záchytku, kde byl eskortován,“ doplnila mluvčí.

Případ policisté šetří pro podezření ze spáchání trestného činu nebezpečného vyhrožování. Muži hrozí až tři roky vězení.

Ruští policisté budili spícího mladíka v taxíku taserem, zabili ho

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám