Hlavní obsah

Muž na elektrokole děsil řidiče na D1. S igelitkou v ruce mířil z jižní Moravy do Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrovačice

Pouhý týden pobyl na svobodě 47letý cizinec, o Vánocích podmíněně propuštěný z vězení na Vysočině. V opojení svobodou se totiž zdržel na jižní Moravě a k cestě pro doklady kvůli nedostatku peněz zvolil způsob za hranicí zákona i zdravého rozumu. O případu z posledního dne uplynulého roku informoval tiskový mluvčí jihomoravské policie Petr Vala.

Foto: Policie ČR

Zadržený cizinec

Článek

Muž z jihovýchodní Evropy na sebe upozornil nebezpečnou jízdou na elektrokole po dálnici D1. V úseku mezi Kývalkou a Ostrovačicemi vyděsil cyklista jedoucí v odstavném pruhu s igelitkou v ruce desítky řidičů. Mnozí z nich tak okamžitě začali na hazardéra volat na tísňovou linku.

„Hlídka dopravních policistů cizince směřujícího do Prahy zakrátko dojela a doprovodila na další sjezd,“ sdělil policejní mluvčí. Poté podle něj zjistila, že muž měl jako nežádoucí osoba za povinnost do 48 hodin vycestovat z České republiky. Předtím si ale měl zařídit nové cestovní doklady na pražské ambasádě.

Jel bez akumulátoru

„Peníze, které dostal po propuštění na cestu do hlavního města, ale během několikadenního putování po jižní Moravě utratil. Rozhodl se tedy vloupat do rodinného domu na Blanensku,“ uvedl Vala.

Na cestu si podle něj pořídil elektrické kolo. „Následující den i bez akumulátoru dojel až na dálnici, po které chtěl pokračovat v jízdě do Prahy,“ shrnul kuriózní případ mluvčí.

Za věcí následně udělal definitivní tečku blanenský soud, který cizince ve zkráceném přípravném řízení poslal za krádež a porušování domovní svobody na osmnáct měsíců do vězení. Nepodmíněně.

Senior na kole zemřel na Českobudějovicku. Vydal se na rozestavěný úsek dálnice D3

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám