Hlavní obsah

Muž na Děčínsku ujížděl policii. 36 hodin od zadržení byl odsouzen k nepodmíněnému trestu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benešov nad Ploučnicí

Řidič se zákazem řízení proháněl na Děčínsku policejní hlídku, nakonec boural v příkopu. V následujícím zkráceném řízení ho soud poslal nepodmíněně do vězení. Celé to trvalo 36 hodin. Honičku zachytila kamera policie.

Pronásledování řidiče na DěčínskuVideo: Policie ČR

 
Článek

Hlídka policie v neděli kolem 19:30 narazila na podezřelé auto v Benešově nad Ploučnicí, kde ho chtěla zastavit a zkontrolovat. Řidič na policejní výzvu reagoval sešlápnutým plynem a uháněl na Děčín.

Za obcí Dobrná vyjel ze silnice a dál ujížděl přes louku. Nakonec vjel do příkopu podél polní cesty, kde vůz uvázl.

„Hlídka vozidlo ihned dojela, nejprve zajistila spolujezdce a posléze zadržela i řidiče, který se schovával pár minut ve křoví,“ popsala ve středu incident policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

Motorkář ujížděl až 200 km/h. V lese běžel raději po svých

Krimi

Vzápětí se ukázalo, že řidič měl do příštího roku úředně zakázané řízení, navíc auto bylo v evidenci jako kradené, když o něj přišel majitel v Liberci.

Zadrženého řidiče převezli policisté na služebnu jako podezřelého z maření výkonu úředního rozhodnutí. Následovalo zkrácené přípravné řízení, ve kterém v řádu hodin stanul muž před soudem, který rozhodl o uložení nepodmíněného trestu ve věznici s ostrahou, kam ho rovnou odvezla eskorta. V jaké výši trest padl, policie nezmínila.

Od samotného zadržení muže do jeho nástupu do vězení v doprovodu uplynulo podle mluvčí 36 hodin.

Foto: Policie ČR

Pronásledování řidiče na Děčínsku

Řidič porsche si spletl dálnici s autodromem. Řítil se rychlostí 250 km/h

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám