Hlavní obsah

Muž mlátil těhotnou družku i před dětmi

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Ani těhotenství družky nezabránilo padesátiletému muži, aby se na ní nedopouštěl násilí. Jak zjistili královéhradečtí policisté, na které se žena obrátila, více než rok ji bil, a to i před nezletilými dětmi.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Násilník žil se svou o dvacet čtyři let mladší družkou v pronajatém bytě na Novém Hradci Králové. Agresivní byl i poté, co se dozvěděl, že spolu čekají dítě. Ženu nejprve častoval ponižujícími výrazy, od nadávek poté přecházel k fyzickým útokům. Vždy také posilněn alkoholem,“ uvedla mluvčí hradecké policie Anna Pešavová.

Poslední incident se stal v úterý. „Kolem devatenácté hodiny večer na ženu v pátém měsíci těhotenství zaútočil nejprve verbálně a následně i fyzicky. Silně podnapilý muž družku několikrát udeřil pěstí do hlavy. Následkem toho ztratila rovnováhu a uhodila se o roh mrazničky a pak upadla na zem. Potom ji i s dětmi vyhodil z bytu na chodbu domu. Žena pak z telefonní budky zavolala policii. Po oznámení na polici muži zákona okamžitě přispěchali ženě na pomoc. Policisté na místě silně podnapilého násilníka vyzvali k dechové zkoušce, což odmítl. Za jejich přítomnosti družku neustále slovně napadal a říkal jí Ty k…. slovenská, jen počkej,“ prozradila mluvčí. Policisté násilníka zajistili a převezli na hradeckou protialkoholní záchytnou stanici.

Vykázali ho na deset dní

Podle ženy ji bil druh zhruba od druhé poloviny dubna loňského roku. Útoky agresora se odehrály za přítomnosti čtyřletého chlapce a dvouleté holčičky. Žena nikdy nevyhledala lékařské ošetření.

„Jelikož k napadení družky docházelo již v minulosti a intenzita útoků se stupňovala, policisté agresora po propuštění z protialkoholní záchytné stanice vykázali na deset dní ze společného bytu,“ dodala Pešavová.

Hrubián se svým jednáním dopustil přestupku proti občanskému soužití. Ve správním řízení může být muži uložena až dvacetitisícová pokuta.

Za celý loňský rok policisté na Královéhradecku z domovů vykázali devět násilníků. Ve třech případech manžela, ve čtyřech druha a ve dvou dokonce syna. V roce 2009 bylo kvůli domácímu násilí vykázáno šest lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám