Hlavní obsah

Muž ležel v Pardubicích bez pomoci pět dní, zachránily ho nesnědené obědy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Na linku městské policie v Pardubicích se v pondělí ráno obrátil rozvozce jídla. Jeden z jeho klientů (72) v centru města neotvíral a před dveřmi stály už tři nepřevzaté obědy.

Foto: MP Pardubice

Transport zachráněného seniora do sanitky.

Článek

„Hlídka tedy vyjela na místo situaci prověřit. Byt byl v pátém patře bez výtahu a na bouchání strážníků nikdo nereagoval. Za dveřmi byla zřetelně slyšet pouze proudící voda. Trochu improvizovaně si vypomohl jeden ze strážníků, který si vzal z vozidla svůj hrnek a s jeho pomocí „poslouchal“, co se děje za dveřmi. A skutečně zaslechl i hlas starého muže,“ uvedl mluvčí pardubických strážníků Jiří Sejkora.

Co se stalo? Ptal se strážníka mladík, který se řítil Pardubicemi rychlostí 126 km/h

Krimi

Dveře nakonec otevřeli hasiči. „Bylo pondělí ráno. Zesláblý muž, který je navíc po operaci dolní končetiny, ležel na zemi už od čtvrtka. Kolem něj byl rozsypaný nákup. Jen díky tomu dokázal přežít,“ vysvětlil Sejkora. Seniora bylo nutné odvézt do nemocnice. Při sestupu z 5. patra se ale vyskytl problém.

„Problémem byla pohovka, kterou na úzkou chodbu před dveře v prvním patře vystrčil jeden ze sousedů,“ pokračoval Sejkora a upozornil, že pohovka jim cestu zkomplikovala, ne však znemožnila.

Opilá matka v Pardubicích málem vysypala dítě z kočárku

Krimi

„V případě požáru v domě by se ale tohle rozměrné kanape proměnilo v past znemožňující útěk lidem ze tří pater nad ním a z druhé strany rychlý zásah hasičů. S volnými únikovými cestami si nikdo prostě hlavu nelámal,“ upozornil Jiří Sejkora.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám