Hlavní obsah

Co se stalo? Ptal se strážníka mladík, který se řítil Pardubicemi rychlostí 126 km/h

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Kvůli bezmála stotřicetikilometrové rychlosti zastavili v Pardubicích strážníci 18letého řidiče. Mladík se zásahu podivoval, povolenou rychlost přitom překročil více než trojnásobně. Jeho počínání zaznamenala kamera městské policie.

Mladík jel v Pardubicích 126 km/hVideo: MP Pardubice

 
Článek

Kolem hlídky městské policie v pardubické ulici Husova projel minulou sobotu dopoledne řidič osobního auta rychlostí 126 km/h. Ve městech platí obecně rychlostní limit 50 km/h, ve zmíněném místě je navíc snížen na čtyřicítku.

Kromě vysoké rychlosti se řidič podle strážníků dopustil dalších dvou přestupků.

Řidič audi předjel na dálnici D6 policejní hlídku rychlostí 217 km/h

Krimi

„Během této zběsilé jízdy stačil navíc nebezpečným manévrem ohrozit další účastníky silničního provozu a málem způsobil dopravní nehodu. Nakonec ani nerespektoval pokynu stop k zastavení vozidla, který mu hlídka dávala,“ informovali ve středu o případu strážníci na Twitteru.

Mladí řidiči bourají častěji kvůli nepřiměřené rychlosti, říká výzkum

AutoMoto

Hlídka městské policie vozidlo dostihla na světelné křižovatce, kde zastavilo na červenou. Následně už řidič reagoval na světelnou a zvukovou signalizaci strážníků a zajel na nedalekou benzínku.

„Kromě sklonu k závodění v sobě mladík nakonec našel i herecký talent, protože se snažil předstírat podivení nad tím, proč ho vlastně hlídka staví,“ zmínili strážníci.

Řidič uháněl tunelem v Brně 167 km/h. Chtěl slyšet rezonující zvuk auta

Krimi

Na videozáznamu, který městská policie k případu zveřejnila, se mladík strážníka při hledání dokladů ptal, co se vlastně stalo. „Fakt?“ reagoval šofér, když mu městský policista odpověděl, že překročil nejvyšší povolenou rychlost.

Foto: MP Pardubice

Mladík jel v Pardubicích 126 km/h.

Městská policie předala případ do správního řízení, kde mladíkovi hrozí kromě pokuty také zákaz řízení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám