Hlavní obsah

Muž, který zničil drážní zařízení v Praze, střílel vzduchovkou na terč. Netrefil se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Čtyřiadvacetiletý muž, který v úterý odpoledne střelbou poškodil část zabezpečovacího zařízení na železniční trati v Praze, podle policie nejednal úmyslně, ale z nedbalosti. Komplikace v provozu vlaků nastaly poté, kdy měl střílet vzduchovkou na terč, přičemž trefil drážní zařízení.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

Mluvčí policie Richard Hrdina ve středu uvedl, že muž je podezřelý z obecného ohrožení z nedbalosti a poškození cizí věci, za což mu hrozí až dva roky vězení.

Vyšetřovatelé Správy železnic na zabezpečovacím zařízení mezi zastávkami Praha-Vysočany a Praha-Horní Počernice objevili 11 průstřelů.

Na místě přistihli i podezřelého, kterého předali policii. Mladý muž měl střílet vzduchovkou na terč, a přitom zasáhl i laminátovou buňku se zabezpečovacím zařízením. Způsobená škoda činí podle prvních odhadů zhruba 20 000 korun.

Kvůli incidentu byl zhruba dvě hodiny přerušen provoz na trati z Prahy do Lysé nad Labem. Několik regionálních spojů musely České dráhy odřeknout, rychlíky jezdily odklonem.

Zabezpečovací zařízení vlaků v Praze někdo prostřílel, policie má podezřelého

Krimi

Reklama

Související témata:
Lysá nad Labem

Výběr článků

Načítám