Hlavní obsah

Muž, který podle policie ukradl v Chomutově auto i s dítětem, bude stíhán na svobodě

– Chomutov

Muž, který minulou středu v Chomutově odcizil nastartované auto i s ročním chlapcem, bude stíhán na svobodě. O vývoji v případu informovala v pondělí policejní mluvčí Miroslava Glogovská. Státní zastupitelství podle ní podnět vyšetřovatele k návrhu na vzetí obviněného do vazby neakceptovalo.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Šestačtyřicetiletý obviněný muž byl v neděli propuštěn. Policie dotyčného z Teplicka zadržela v pátek večer, k činu se přiznal.

V případě prokázání viny mu hrozí podle Glogovské až tři roky vězení. Obviněn byl ze spáchání tří trestných činů; neoprávněného užívání cizí věci, krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí.

Řidička vozidla nechala ve středu ráno své auto nastartované, než odvedla své starší dítě do školky. Obviněný si podle svého vyjádření vozu u mateřinky všiml a odcizil ho.

Policie dopadla zloděje, který ukradl auto s dítětem. Chtěl jsem se jen svézt, řekl

Krimi

„Údajně se chtěl s autem jenom někam odvézt. Dítěte v autě si měl všimnout až po chvíli. Z tohoto důvodu vůz okamžitě odstavil a z místa odešel,” řekla v neděli policejní mluvčí Alena Bartošová.

Policie po oznámení krádeže zorganizovala rozsáhlou pátrací akci. O několik desítek minut později si náhodní svědci nedaleko místa krádeže všimli odstaveného auta s rozsvícenými světly, ve kterém bylo malé dítě, a ihned zavolali policii.

Zloděj ukradl v Chomutově auto i s ročním dítětem

Krimi

S pátráním po neznámém zloději pomohly kamerové záznamy. Muže podezřelého z krádeže se pak podle Bartošové podařilo zadržet díky výzvě zveřejněné v médiích.

Případ je podle ní zároveň varováním pro ostatní řidiče, kteří nechávají svá auta s klíči v zapalování nebo dokonce nastartovaná, protože případnému pachateli stačí jen několik sekund na jejich odcizení.

Reklama

Výběr článků

Načítám