Hlavní obsah

Muž, který na semaforech vyhnal řidičku s dítětem z auta, je ve vazbě. Hrozí mu 10 let

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Do vazby poslala ve čtvrtek soudkyně 35letého muže z jižního Plzeňska, který v pondělí uloupil v Plzni vozidlo stojící na semaforech. Řidičku i s jejím dítětem předtím donutil vystoupit. Policisté ho pak za dvě hodiny chytili asi 30 kilometrů od města v jiném kradeném autě.

Obviněný z loupeže auta přichází k souduVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Důvodem k uvalení vazby byla obava soudu, že by se muž mohl vyhýbat trestnímu řízení a pokračovat v trestné činnosti.

Podle šéfky státního zastupitelství Plzeň-jih Renaty Havelkové byl Martin T. obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinů vydírání, neoprávněného užívání cizí věci a poškození cizí věci. Hrozí mu za to až deset let vězení.

„Potřeboval jsem si mimo Plzeň něco vyřídit a neměl jsem se tam jak dostat,“ obhajoval muž své jednání policistům.

Muž nastoupil do auta k ženě s dítětem. Donutil je vystoupit a ujel

Krimi

Do auta 35leté ženy vtrhl na Klatovské třídě. „Nasedl na místo spolujezdce a ženu i s dítětem donutil opustit vozidlo,“ uvedla policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Pak ujel směrem na Klatovy. V obci Oplot odstavil odcizeného forda a odcizil další automobil značky Volkswagen Golf, jehož majitel se od něho na chvíli vzdálil. S ním pak pokračoval přes dalších pět obcí, přičemž využíval i polní a lesní cesty,“ pokračovala Ladmanová s tím, že do pátrání se zapojil i policejní vrtulník. „Řidiče se podařilo zadržet v Kokořově na jižním Plzeňsku,“ uzavřela.

Napadl úřednici 

Martin T. není rozhodně žádným svatouškem. Loni v lednu jej soud poslal na 15 měsíců do vězení za napadení úřednice na radnici v Přešticích v roce 2018.

Tehdy vstoupil do ženiny kanceláře a požadoval po ní úřední dokument, který tam před nějakou dobu podepsal. Dokument ženě sebral a chtěl s ním odejít. To vyeskalovalo v hádku a Martin T. úřednici napadl, když se mu pokusila dokument sebrat. Pevně ji chytil za ruku a odhodil ji.

Když žena vykřikla bolestí, vstoupil do místnosti jiný zaměstnanec úřadu, kterému se podařilo Martina T. uklidnit. Ten se hájil tím, že se snažil v kanceláři sebrat dokument, který prý nevědomky podepsal. „Měl jsem tehdy otřes mozku a při jeho podepisování jsem vůbec nevěděl, o co se jedná. Úřednice mi nikdy neměla nechat výše zmíněný dokument podepsat,“ tvrdil Martin T. Napadená žena tehdy skončila v nemocnici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám