Hlavní obsah

Muž knihovnici zavraždil bodnutím do zad, z místa v klidu odešel

– Horní Bříza
Právo, Patrik Biskup

Obyvatelé malého města Horní Bříza na Plzeňsku se jen těžko srovnávají s tragédií, která se v pondělí stala v místní knihovně. Devětadvacetiletý problémový muž tam po poledni bodl mladou knihovnici. Podle informací obyvatel městečka jde o místního problémového muže, uvedla ČTK.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie dopadla podezřelého z vraždy u nádražíVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Sedmadvacetiletá žena pracovala v místní knihovně tři roky. „Měla svoji práci hrozně ráda. Dokázala zase probudit u dětí zájem o čtení. Za ty tři roky to tady neskutečně zvedla,“ uvedli její sousedé.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Knihovna, ve které byla žena ubodána, je součastí lékařského domu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Knihovna v Horní Bříze se nachází v přízemí lékařského domu. Sousedí tak i s oční optikou Jana Kavalíře. „Byla to tak milá a ochotná žena. Vždycky mi vyšla se vším vstříc. Je to opravdu hrozné,“ uvedl Kavalíř.

Podle sousedů mladá žena nebyla vdaná, měla ovšem přítele. „Říká se, že spolu čekali dítě,“ řekla starší žena postávající před knihovnou.

Chtěl, aby přijela televize

Zatím nikdo neví, proč musela zemřít. V inkriminovanou dobu byla na místě totiž pouze ona a její vrah, který do knihovny prý chodil pravidelně na internet. Podle informací TV Nova se ovšem v pondělí s pracovnicí pohádal a chtěl, aby mu našla kontakt na televizi.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Policista u vchodu do knihovny

Do televize také donutil ženu zavolat. Vyděšená žena uvedla, že volá z knihovny, že má pod krkem nůž a ohrožuje ji neznámý útočník. Ten prý chce, aby na místo přijel štáb TV Nova, protože chce mluvit s reportéry. Reportérka televize okamžitě kontaktovala policii.

Ve stejnou dobu zaslechli svědci v prvním patře budovy volání o pomoc. Podle dobře informovaného zdroje přijal operační důstojník policie na tísňovou linku několik telefonátů. Jeden ze svědků se prý pokoušel vyrazit hasicím přístrojem zamčené dveře knihovny. Pak je otevřel vrah sám a dle tvrzení svědků z místa v klidu odešel.

Přijeli do osmi minut 

Policisté přijeli na místo pozdě, muž knihovnici bodl kuchyňským nožem do zad.  „K ženě nás přivolala policie, i přesto, že jsme přijeli do osmi minut, žena podlehla vážným poraněním,“ řekl Právu Michal Kobela ze záchranné služby.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Zdravotníci a policie na místě činu

Muže policisté zanedlouho dopadli na nádraží. Není vyloučené, že je psychicky nemocný.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Pachatele policie zadržela u nádraží

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám