Hlavní obsah

Muž držel z balkónu spolubydlícího a hrozil, že ho pustí. Je obviněn z pokusu o vraždu

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valašské Meziříčí

Z balkónu bytu v pátém patře držel svého o dva roky staršího spolubydlícího 27letý muž ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku. Nešťastníka zachránili další lidé z bytu. Násilník skončil ve vazbě, hrozí mu až 18 let vězení.

Foto: Novinky

Ilustrační foto.

Článek

„K incidentu došlo v pátek v jednom bytě ve Valašském Meziříčí, kde 27letý muž společně se svým 29letým spolubydlícím a dalšími známými popíjeli alkohol,“ informovala ve středu mluvčí zlínské krajské policie Lenka Javorková.

Oba muži už byli silně podnapilí a začali se hádat. Mladší z nich vzal svého spolubydlícího do náruče a odnesl ho na balkón, kde ho držel přes zábradlí.

Byt se nachází v pátém patře a balkón je ve výšce asi 18 metrů. „Nadával mu a říkal, že ho pustí a zabije,“ popsala mluvčí.

„Agresivního muže zastavili až další přítomní, kteří ho stáhli z balkónu zpět do bytu. Všichni pak ze strachu utekli do vedlejšího bytu, odkud zavolali policii,“ dodala Javorková.

Má několik záznamů v rejstříku

Policejní hlídka muže zadržela a vyšetřovatel ho obvinil z pokusu o vraždu, za což pachateli hrozí 10 až 18 let vězení. Soud agresora poslal do vazby.

Muž má už několik záznamů v rejstříku trestů za delikty majetkového charakteru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám