Hlavní obsah

Muž dal na kotel sušit ořechy, pak běhal s kbelíkem a hasil kotelnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neopatrnost se v noci na neděli vymstila majiteli rodinného domu v Hošťálkové na Vsetínsku. Na kotel dal v kotelně sušit bedýnku s ořechy. Ty se vzňaly. Muž si toho sice všiml, bedýnku s ořechy odhodil, ale přímo na dřevo určené na podpal. To se rovněž vzňalo. Požár pak majitel rychle hasil vodou z kbelíků. Právo o tom informoval mluvčí hasičů Roman Žemlička.

Foto: SDH Hošťálková

Požár v kotelně způsobil škodu za několik desítek tisíc korun.

Článek

Hasiči se podle něj o požáru dozvěděli v 00:47. Profesionální ze Vsetína cestou zapadli do sněhu, na místo tak dorazili jen dobrovolní hasiči z Hošťálkové a Jablůnky. „V době jejich příjezdu byl požár prakticky uhašen oznamovatelem,“ uvedl mluvčí.

Hasiči podle něj odvětrali zasažený prostor přetlakovým ventilátorem a k dohašení využili jeden vysokotlaký proud vody. Dobrovolní hasiči z Jablůnky pak termokamerou zkontrolovali teplotu stavebních konstrukcí.

„Silnice v okolí místa požáru byla namrzlá, proto byla povolána technika z obce, která silnici posypala inertním materiálem,“ podotkl Žemlička.

Hasiče zaměstnal požár rodinného domu v Šenově

Krimi

Na místo požáru se podle něj dostavil vyšetřovatel hasičů. „Majitel domu mu sdělil, že na kotli sušil ořechy. Ty chytly. Hořící bedničku s ořechy nešťastně odhodil na dřevo určené na podpal, které vzápětí vzplálo. Ještě s další osobou v domě požár uhasili vodou z kbelíků,“ dodal mluvčí hasičů s tím, že ke zranění osob při požáru nedošlo. Vzniklá škoda byla vyčíslena na 30 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám