Hlavní obsah

Muž chtěl zastřelit manželku, zneškodnilo ho komando

Novinky, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Drama se v noci odehrálo v rodinném domku v Nýrsku na Klatovsku. Třiačtyřicetiletý muž zadržoval doma svou o tři roky mladší manželku a vyhrožoval, že ji v případě policejního zákroku zastřelí a pak obrátí zbraň proti sobě. Výhrůžně přitom vystřelil do stropu v obývacím pokoji.

Foto: Magda Doležalová
Článek

Vyděšené ženě se ale podařilo utéci a muže ozbrojeného brokovnicí, kulovnicí a malorážkou policisté zneškodnili dvě hodiny po půlnoci, aniž by padl další výstřel.

"Konflikt vyvolal muž, který se vrátil domů opilý a pohádal se se ženou. Vyhrožoval, že ji zabije. Ženě se nakonec podařilo z domu prchnout. Policistům dala klíče od garáže a příslušníci speciální zásahové jednotky později vnikli garáží do domu a nebezpečného muže překvapili tak, že se nezmohl na žádný odpor," řekl policista, který je o případu informován.

Muže policisté převezli do psychiatrické léčebny v Dobřanech. Zajištěné zbraně měl v držení legálně. Šlo o lovecké zbraně, které používal jako myslivec.

Reklama

Výběr článků

Načítám