Hlavní obsah

Mustang jel příliš rychle. Za tragickou nehodu u Špindlerova Mlýna navrhla policie obžalobu

Novinky, kub
Trutnov

Kriminalisté ukončili vyšetřování tragické nehody vozidla Ford Mustang na Trutnovsku z loňského září. Při nehodě zahynul zástupce ředitele vojenského zpravodajství Milan Jakubů, jeho spolujezdkyně byla těžce zraněna. Policie navrhla státnímu zastupitelství, aby v případu podalo obžalobu, podle vyšetřovatelů jel řidič fordu příliš rychle.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Havarovaný mustang.

Článek

Nehoda se stala u Špindlerova Mlýna, řidič fordu byl na motoristickém srazu a v protisměru se srazil se Škodou Rapid. Brigádní generál se dostal mustangu do cesty nešťastnou souhrou okolností.

„Policejní komisař podal k Okresnímu státnímu zastupitelství v Trutnově návrh na podání obžaloby řidiče Fordu Mustang,” sdělila ve středu mluvčí policie Eva Prachařová.

Žádná honička nebyla, tvrdí řidič mustangu o nehodě, při které zemřel generál

Krimi

Důležitou roli při vyšetřování sehrál znalecký posudek z oboru dopravy. „Z jeho závěru vyplynulo, že řidič fordu měl výrazně překročit nejvyšší povolenou rychlost a také nejvyšší možnou rychlost pro bezpečné projetí pravotočivé zatáčky,“ upřesnila mluvčí.

Podle znalce řidiči neměli vzhledem k rychlosti mustangu šanci střet odvrátit. Z výslechů svědků pak vyplynulo, že šofér mustangu jel rychle i v místech před nehodou.

„Obviněnému hrozí za usmrcení z nedbalosti a těžké ublížení na zdraví z nedbalosti až šestiletý trest odnětí svobody,“ upřesnila mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám